LUVTruck.com

phpBBV3 Message Board
It is currently Tue Aug 14, 2018 8:57 pm

All times are UTC - 6 hours




Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Sat Jan 02, 2016 12:12 pm 
Offline
LUVTruck.com Guru

Joined: Tue Dec 23, 2008 10:59 am
Posts: 219
I'll post some pics up to see if you guys can help me wiring some things back. I took this apart years ago and didn't take enough pictures before taking things apart. Any help would be appreciated.

I have the work I'm doing to it on another thread, stock trucks, "Attempting to refurbish interior"

viewtopic.php?f=5&t=29607

In the first pic where does that yellow wire w/ the green stripe connect to? It's on the harness that attaches to the seatbelt.

The solid yellow wire coming out of the gauge area, ?????

The two black wires with white stripes that I have coming out of the gauges area?

The blue wire I show coming out of the ash tray with the four different wires/ connector coming from the harness?

The blue wire coming out from the bottom of the AC box? There are also three male connectors there, what wires go there?

The solid wire coming out of the top of the AC unit, where do I attach that to?


Attachments:
image.jpeg
image.jpeg [ 1.33 MiB | Viewed 5610 times ]
image.jpeg
image.jpeg [ 1.78 MiB | Viewed 5610 times ]
image.jpg
image.jpg [ 1.32 MiB | Viewed 5610 times ]


Last edited by m3638 on Sat Jan 02, 2016 12:16 pm, edited 1 time in total.
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jan 02, 2016 12:14 pm 
Offline
LUVTruck.com Guru

Joined: Tue Dec 23, 2008 10:59 am
Posts: 219
Pic


Attachments:
image.jpeg
image.jpeg [ 1.26 MiB | Viewed 5609 times ]
image.jpeg
image.jpeg [ 1.15 MiB | Viewed 5609 times ]
image.jpeg
image.jpeg [ 1.34 MiB | Viewed 5609 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jan 02, 2016 1:48 pm 
Offline
da LUV masta

Joined: Mon Apr 07, 2008 12:36 am
Posts: 569
Location: Northern, East Bay, Calif
I believe the blue one is for the radio

I don't recall what yr you have but here's the wiring diagram page for all yrs & more info

http://www.luvtruck.com/Information.htm

_________________
Previously owned 2 Luvs) 75 & 77 Fleet-side
3rd 77 Step fixing up aka The Yellow Submarine to Luv Ms (Sun)Shine=)
98 GMC Gas Guzzler~>The reason 4 my ~>3rdLuvNext2a66MALIBU =)
66 Chevelle The Oldest of all the vehicles I owned
[url][URL=http://s1252.photobucket.com/user/MTUCKIT/media/77%20Stepside/3rdLuvNext2a66MALIBU-Copy.jpg.html]Image[/url][/url]


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jan 02, 2016 3:09 pm 
Offline
LUVTruck.com Guru

Joined: Tue Dec 23, 2008 10:59 am
Posts: 219
Thank you, it's a 1978. For those of you who can read that diagram, you're great. I don't understand any of that. But I'll keep going over it until I get something out of it.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Jan 04, 2016 7:54 pm 
Offline
LUVTruck.com Guru

Joined: Tue Dec 23, 2008 10:59 am
Posts: 219
It's a 1978 Luv.


I have figured out most of it, I still have a few wires and one small harness connection behind the gauges/cluster that I'm not sure about. The connection behind the cluster has four wires to it, female, blue/ black, black, blue/ white , white/red. Any ideas?

Also, behind the gauges there are two small holes where it looks like it's missing two bulbs like the rest. Is that what I'm missing, two bulbs? Other circuit board doesn't have brass outlined like the rest is why it's throwing me off.


Attachments:
image.jpeg
image.jpeg [ 970.81 KiB | Viewed 5566 times ]
image.jpeg
image.jpeg [ 1014.1 KiB | Viewed 5566 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Jan 04, 2016 8:17 pm 
Offline
LUVTruck.com Guru

Joined: Tue Dec 23, 2008 10:59 am
Posts: 219
Ok, got my answer on the gauge cluster missing lights. Thanks

I just need to figure out that 4 wire connector.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Jan 04, 2016 8:40 pm 
Offline
Addicted to LUV
User avatar

Joined: Fri Jul 01, 2005 9:41 pm
Posts: 6185
Location: Camarillo, CA
Engine speed sensor???

_________________
Certified pilots, looking down on people since 1903.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Jan 04, 2016 9:18 pm 
Offline
LUVTruck.com Guru

Joined: Tue Dec 23, 2008 10:59 am
Posts: 219
Luvrv8 wrote:
Engine speed sensor???



Forgive my stupidity for if this sounds really stupid, I'm not a mechanic. Is the speed sensor located under the dash? One of those electrical boxes that are positioned back to back?

If not, where is the connection for that?

Thanks for the help.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Jan 04, 2016 10:17 pm 
Offline
Addicted to LUV
User avatar

Joined: Fri Jul 01, 2005 9:41 pm
Posts: 6185
Location: Camarillo, CA
Not sure where it is under the dash, t took mine out when I put in a V8. I simply went to the wiring diagram and looked for a four wire connection with the colors of the wiring, I found it in less then 15 seconds. All of your answers are there.

_________________
Certified pilots, looking down on people since 1903.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jan 05, 2016 11:58 am 
Offline
LUVTruck.com Guru

Joined: Tue Dec 23, 2008 10:59 am
Posts: 219
Not the speed sensor. I'll keep checking. Thanks

In the picture, the black box, that is the speed sensor.


Attachments:
image.jpeg
image.jpeg [ 1.22 MiB | Viewed 5543 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jan 05, 2016 11:18 pm 
Offline
Addicted to LUV
User avatar

Joined: Fri Jul 01, 2005 9:41 pm
Posts: 6185
Location: Camarillo, CA
Last I will try to help you, you really need to read the wiring schematic. Your pic is hard to see all the colors. I found a 4 pin comment or that is black, blue, blue/black tracer, white/red tracer. Are those the colors? If so it goes to a A/C relay.

_________________
Certified pilots, looking down on people since 1903.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Jan 06, 2016 7:30 pm 
Offline
LUVTruck.com Lifer

Joined: Sun May 15, 2005 4:57 pm
Posts: 680
Location: Cornelius Ore
As for reading the wire colors on the diagram it is like this: example-- 0.5 BR. This is 0.5 is the wire diameter in mm, B=black, R=red tracer. Hope this helps.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Jan 06, 2016 7:40 pm 
Offline
LUVTruck.com Guru

Joined: Tue Dec 23, 2008 10:59 am
Posts: 219
Luvr8, it's black, blue/white tracer, blue/ black tracer, and white/red tracer.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Jan 06, 2016 9:21 pm 
Offline
Addicted to LUV
User avatar

Joined: Fri Jul 01, 2005 9:41 pm
Posts: 6185
Location: Camarillo, CA
Don't know what to tell you then. Your just going to have to read the diagram. If it's too small then print it out and have a copy company like Kinkos blow it up.

_________________
Certified pilots, looking down on people since 1903.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Jan 07, 2016 12:47 am 
Offline
LUVTruck.com Lifer

Joined: Sun May 15, 2005 4:57 pm
Posts: 680
Location: Cornelius Ore
Also may help: Colors stated in diagram are
B=black
R=red
Y=yellow
G=green
W=white
L=lavender (Actually blue but they say lavander).

I also enlarge it about three times with the + at the top of the page for easier reading/seeing.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Jan 07, 2016 12:54 pm 
Offline
LUVTruck.com Lifer

Joined: Sun May 15, 2005 4:57 pm
Posts: 680
Location: Cornelius Ore
Luvrv8 wrote:
Last I will try to help you, you really need to read the wiring schematic. Your pic is hard to see all the colors. I found a 4 pin comment or that is black, blue, blue/black tracer, white/red tracer. Are those the colors? If so it goes to a A/C relay.


X2 A/C relay.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Jan 07, 2016 1:11 pm 
Offline
LUVTruck.com Guru

Joined: Tue Dec 23, 2008 10:59 am
Posts: 219
Thanks a lot for the help guys. I'll get back to it as soon as I finish up some other things that are keeping me busy. I took this truck apart a long time ago and putting the screws/bolts together for all of the different components is time consuming. I'm trying to install the drive train now.

Thanks again for your help.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Mar 07, 2016 11:44 pm 
Offline
da LUV masta

Joined: Mon Apr 07, 2008 12:36 am
Posts: 569
Location: Northern, East Bay, Calif

I recent pulled a 78 wiring harness out & sold it. But before doing so I made a video trying to show all the wires with some explanation

maybe this will shed some light on something you may still be working on.


https://www.youtube.com/watch?v=XaX-Gv9 ... e=youtu.be

_________________
Previously owned 2 Luvs) 75 & 77 Fleet-side
3rd 77 Step fixing up aka The Yellow Submarine to Luv Ms (Sun)Shine=)
98 GMC Gas Guzzler~>The reason 4 my ~>3rdLuvNext2a66MALIBU =)
66 Chevelle The Oldest of all the vehicles I owned
[url][URL=http://s1252.photobucket.com/user/MTUCKIT/media/77%20Stepside/3rdLuvNext2a66MALIBU-Copy.jpg.html]Image[/url][/url]


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Aug 15, 2016 5:20 pm 
Offline
LUVTruck.com Guru

Joined: Tue Dec 23, 2008 10:59 am
Posts: 219
Luvrv8 wrote:
Last I will try to help you, you really need to read the wiring schematic. Your pic is hard to see all the colors. I found a 4 pin comment or that is black, blue, blue/black tracer, white/red tracer. Are those the colors? If so it goes to a A/C relay.


I just got back on to this project. I have two LUV manuals and have been looking at the diagrams for the past three days. Thank you Luvr8, it was the plug for the AC relay.

Also, I have been trying to figure out why I don't have power going to the starter solenoid upon ignition start. Three days of this, off and on. So I looked at a lot of things, taking the cluster out and looking at everything. Finally, I figured out, there is additional clutch wiring aside from the normal switch. The two black wires with the white stripe that I had asked about on an earlier post here, those wires go to another clutch starter switch that is below the first clutch switch, if that makes sense. I hooked it up and it worked.

To 3rdluvnext, thank you for that video. It helped me to figure out the correct connection to two wires directly behind the cluster.

I wanted to get the engine to crank as I fix some things that come up here and there, small leaks etc. I finally got it to crank with everything hooked up. I'm waiting for the electric fuel pump to come by mail. The rest should be a lot easier, I hope. I shouldn't say that. I don't know if you guys saw my build post but I was able to get an electronic distributor from Performance Distributors that has an integrated coil. All in one distributor, ONE WIRE HOOKUP. I hope I don't mess that up.

Thanks you guys for the help.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Aug 15, 2016 10:43 pm 
Offline
Addicted to LUV
User avatar

Joined: Fri Jul 01, 2005 9:41 pm
Posts: 6185
Location: Camarillo, CA
Good to see you are making some headway.

_________________
Certified pilots, looking down on people since 1903.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC - 6 hours


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group