LUVTruck.com

phpBBV3 Message Board
It is currently Wed May 27, 2020 7:06 pm

All times are UTC - 6 hours




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Apr 27, 2020 7:18 pm 
Offline
Junior Member

Joined: Fri Apr 24, 2020 11:20 am
Posts: 5
Hello all,

I just acquired 2 1980 chevy luvs. I'm currently working on one of them. I just installed a rebuilt carburetor and got it to turn on. It wont stay on without me stepping on the gas. The other problem I discovered today is that I noticed sparks coming the solenoid area (see pic). Any help would be appreciated. Thanks


Attachments:
20200427_190807.jpg
20200427_190807.jpg [ 4.49 MiB | Viewed 1231 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Apr 27, 2020 9:04 pm 
Offline
Addicted to LUV

Joined: Fri Jul 01, 2005 9:41 pm
Posts: 6267
Location: Camarillo, CA
If it’s coming from that stud/nut then it’s loose. Also, a ground strap might be missing.

_________________
Certified pilots, looking down on people since 1903.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Apr 27, 2020 10:36 pm 
Offline
Junior Member

Joined: Fri Apr 24, 2020 11:20 am
Posts: 5
Thanks! Yes. It's coming from that area around that nut. Whoever had it added a ground battery cable but left the other one.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Apr 28, 2020 12:24 am 
Offline
Junior Member

Joined: Fri Apr 24, 2020 11:20 am
Posts: 5
I forgot to mention that it does it when the car is on. Not just when starting. Possibly the same problem? I haven't tried tightening it. I will do that tomorrow and report back on my findings. thanks again


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue May 05, 2020 8:23 am 
Offline
Junior Member

Joined: Fri Apr 24, 2020 11:20 am
Posts: 5
Solved it! Thanks again


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue May 12, 2020 8:38 pm 
Offline
LUVTruck.com Lifer

Joined: Mon Apr 07, 2008 12:36 am
Posts: 605
Location: Northern, East Bay, Calif
so what was the solution to the sparking problem

_________________
Previously owned 2 Luvs) 75 & 77 Fleet-side
3rd 77 Step fixing up aka The Yellow Submarine to Luv Ms (Sun)Shine=)
98 GMC Gas Guzzler~>The reason 4 my ~>3rdLuvNext2a66MALIBU =)
66 Chevelle The Oldest of all the vehicles I owned


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed May 13, 2020 7:00 am 
Offline
Junior Member

Joined: Fri Apr 24, 2020 11:20 am
Posts: 5
As luverv8 suggested above, it was a loose bolt on the starter.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 6 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group